Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Για υπόθεση που δεν έπρεπε να υπάρχει και όχι σκάνδαλο μίλησε ένας εκ των δικηγόρων των δύο μοναχών της Μονής Οσίου Αββακούμ, ο Αναστάσιος Βαβούσκος στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι». Όπως είπε οι δύο μοναχοί στερούνται τις απολαβές τους με τιμωρητική απόφαση του Μητροπολίτη Ησαΐα 

Αναφερόμενος στην χθεσινή τους ανακοίνωση ο κ. Βαβούσκος είπε ότι, «ζητάμε από τον Μητροπολίτη Ησαΐα να αναγνωρίσει τις αποφάσεις τις οποίες εξέδωσε».

Σημείωσε πως ο Μητροπολίτης, «τιμώρησε για ποινικά και κανονικά παραπτώματα, που δεν έχει τέτοια δικαιοδοσία, τέσσερις μοναχούς με μια τρίμηνη αργία χωρίς στέρηση απολαβών, ασχέτως  αν στερήθηκαν αυτές μετά με εντολή του».

Ουσιαστικά, δεν πληρώνονται παρά το ότι δεν γίνεται τέτοια αναφορά στην απόφαση ενώ αναφέρεται μόνο τρίμηνη αργία.

Η απόφαση σύμφωνα με τον ίδιο δεν λέει κάτι τέτοιο όπως επίσης και για δύο άλλες ποινές που δεν υφίστανται που αφορούν την υποχρεωτική αποχώρηση από τη Μονή και τη παύση των καθηκόντων τους.

Η απάντηση για τη στέρηση των απολαβών τους είναι ότι έχουν έγγραφο- επιστολή από τον Μητροπολίτη Ησαΐα που λέει ότι υπέβαλε, επέβαλε και στέρησε αποδοχές.

«Έχουμε κάθε είδους καταρράκωση κάθε διαδικασίας και νομιμότητας», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το πως καλύπτουν τώρα τις ανάγκες τους οι μοναχοί είπε ότι, «δεν γνωρίζω είναι προσωπικό τους θέμα, φαντάζομαι με κάποια στήριξη από τις οικογένειες».

Σύμφωνα με τον ίδιο αναμένουν ότι δεν θα υπάρξει απάντηση αφού αυτό γίνεται από την αρχή δεν απαντάνε σε κανένα έγγραφο κάτι που όπως ανέφερε συνιστά περιφρόνηση και απαξίωση όχι μόνο προς τους μοναχούς αλλά και προς τους δικηγόρους τους.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει παράταση όσον αφορά την κατάθεση των δύο μοναχών στην Ιερά Σύνοδο λόγω Πάσχα, απάντησε με στίχο τραγουδιού, «η φαντασία σας τα φταίει».

«Χθες έγινε κρούση από την ανακριτική επιτροπή να επιδοθούν στους ιερομονάχους φάκελοι, παρά το γεγονός ότι είναι μεγάλη εβδομάδα», πρόσθεσε.

Σημείωσε παράλληλα ότι, «εργάζονται σκληρά, επί παράνομης διαδικασίας».

«Για τους ιερομονάχους καλή ανάσταση θα ήτανε η άρση των καταγγελιών και η αναγνώριση και αποκατάσταση της αξιοπρέπειας τους», ανέφερε.