Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Σε πλήρη ετοιμότητα για την έρευνα εντοπισμού των δραστών της δολοφονίας του Θανάση Νικολάου βρίσκονται οι δύο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές Θανάσης Αθανασίου και Λάμπρος Παππάς. Αναμένουν τους όρους εντολής από το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ πολύ σύντομα θα απευθυνθούν στα αρμόδια τμήματα για λήψη μαρτυρικού υλικού. Οι δράστες της δολοφονίας του Θανάση ενδεχομένως να είναι τρεις, δηλώνει στον ΑΝΤ1 ο Σάββας Μάτσας. 

Εν αναμονή των όρων εντολής για την έρευνά στην υπόθεση δολοφονίας του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, ευρίσκονται οι δύο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν στις 15 Μαΐου από το Υπουργικό Συμβούλιο, Θανάσης Αθανασίου και Λάμπρος Παππάς.

Μετά την έκδοση του πορίσματος της τρίτης θανατικής ανακρίτριας Ντόριας Βαρωσιώτου, το οποίο καταλήγει στο ότι ο θάνατος του εθνοφρουρού ήταν δολοφονία, οι διορισθέντες ποινικοί ανακριτές καλούνται να εντοπίσουν τους δράστες.

Θανάσης Αθανασίου – Ποινικός Ανακριτής

«Αποκλειστική ευθύνη έχει να καταλήξουμε, σε αυτό το στάδιο που βρίσκεται τώρα αυτή η πονεμένη υπόθεση είναι να καταλήξουμε σε ευρήματα , κατά πόσο μπορεί να τεκμηριωθεί ότι πρόσωπα διέπραξαν ποινικά αδικήματα. Εμείς με το που λάβουμε τους όρους εντολής, σύμφωνα με αυτούς, θα προχωρήσουμε στις ανάλογες ενέργειες».

Θανάσης Αθανασίου και Λάμπρος Παππάς έχουν ετοιμάσει επιστολή προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας και τη Νομική Υπηρεσία, ώστε να λάβουν τα έγγραφα και το μαρτυρικό υλικό που έχουν ληφθεί κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ θα αποταθούν και στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, για τη λήψη των πρακτικών της θανατικής ανάκρισης. Και όπως ξεκαθαρίζουν κατά τη διάρκεια της έρευνας, θα κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους. 

Θανάσης Αθανασίου – Ποινικός Ανακριτής

«Η πάροδος του μεγάλου χρονικού διαστήματος από τότε μέχρι σήμερα είναι ένας μεγάλος εχθρός.  Όμως δεν μπορεί να παραμείνει οτιδήποτε χωρίς διερεύνηση από τη στιγμή που μπορούμε να εισχωρήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο σε οτιδήποτε για να εξεύρουμε μαρτυρία έστω και σε αυτό το στάδιο».

Το πιο πιθανό να είναι τρεις οι δράστες

Τη δική του εκτίμηση γύρω από τον αριθμό των προσώπων που σκότωσαν το Θανάση Νικολάου, εξέφρασε ο νομικός Σάββας Μάτσας, ο οποίος μαζί με τον νομικό Αντώνη Αλεξόπουλο, ως ποινικοί ανακριτές, συνέταξαν το πόρισμα γύρω από τα αίτια του θανάτου του εθνοφρουρού.

«Με όσα γνωρίζουμε από το μαρτυρικό υλικό και με βάση τα τραύματα που διαπιστώθηκε ότι είχε δηλαδή δαχτυλιές στον καρπό του ενός χεριού, κάταγμα στο υοειδές οστό, ρήξη εσωτερικών οργάνων που ήταν ασύμβατες με τη ζωή και εσωτερικά κατάγματα, πιστεύουμε ότι πρέπει να ήταν τρεις αλλά δεν αποκλείεται να ήταν και δύο. Το πιο πιθανόν όμως, εκτιμώ να ήταν τρεις».