Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Λήγει αύριο 11 Μαρτίου η προθεσμία ανανέωσης των αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων για το έτος 2023. Οι πολίτες θα μπορούν να ανανεώσουν την άδεια τους μέχρι τα μεσάνυχτα αύριο Σάββατο.

Σημειώνεται ότι για ανανεώσεις που θα γίνονται μετά το Σάββατο 11.3.2023, επιβάλλεται, ως επιβάρυνση, το άθροισμα του ποσού των 10 ευρώ και ποσού ίσου με το δέκα τις εκατό (10%) της άδειας κυκλοφορίας που αντιστοιχεί στο οφειλόμενο ποσό για το τρέχον έτος.

Οι άδειες κυκλοφορίας μπορούν να ανανεώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, διαδικτυακά, στις Τράπεζες, στα ΚΕΠ, στα Επαρχιακά γραφεία του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών και στα επαρχιακά γραφεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ).

Οι άδειες κυκλοφορίας μπορούν να ανανεώνονται για χρονική περίοδο τριών, έξι, εννιά και δώδεκα μηνών.

Για την ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας θα πρέπει να υπάρχει: Πιστοποιητικό καταλληλότητας και ασφάλεια. Το ΤΟΜ σημειώνει ότι δεν θα σταλούν ειδοποιήσεις προς τους ιδιοκτήτες οχημάτων για την ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας.

Ακινητοποιήση οχήματος

Εξάλλου, υπενθυμίζεται ότι, όσοι είχαν ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους για το έτος 2022 αλλά δεν προτίθενται να την ανανεώσουν για το έτος 2023 θα πρέπει να υποβάλουν στο ΤΟΜ ειδοποίηση για ακινητοποίηση του οχήματος. Η ακινητοποίηση γίνεται και διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του ΤΟΜ (Road Transport Department mcw.gov.cy.