Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γιατρός

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) διαβεβαιώνει ότι έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να αποφευχθεί η 48ωρη απεργία, που εξήγγειλαν οι συντεχνίες των ιατρών των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑΣΥΔΥ, για τις 2 και 3 Ιουλίου του 2024, ενώ επισημαίνει ότι η υγεία και η ασφάλεια των ασθενών παραμένουν η ύψιστη προτεραιότητα του.

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την απεργία των γιατρών, ο ΟΚΥπΥ ζητά την κατανόηση των ασθενών και των επισκεπτών του, για την αναστάτωση που μπορεί να προκληθεί, λόγω της απεργίας και στο πλαίσιο αυτό ενημερώνει ότι θα προχωρήσει στον επαναπρογραμματισμό των ραντεβού, που επηρεάζονται.

Όπως σημειώνει κατά την διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, ενώ οι νοσηλευόμενοι ασθενείς θα εξυπηρετούνται από το προσωπικό ασφαλείας. 

Εκφράζει, τέλος, τις απολογίες του για τυχόν ταλαιπωρία των ασθενών και διαβεβαιώνει ότι λειτουργεί πάντοτε με γνώμονα την ασφάλεια και την καλύτερη δυνατή παροχή φροντίδας στους πολίτες, παραμένοντας πρόθυμος για διάλογο και θετική συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.