Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γιατρός

Μετά από επίσημη ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Δαμιανό η προγραμματισμένη αυριανή απεργία των ιατρών αναστέλλεται. Μετά από την συνάντηση που είχαν οι συντεχνίες των γιατρών του δημοσίου ΠΑΣΥΔΥ και ΠΑΣΥΚΙ με τον Υπουργό Υγείας και μετά από παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη διαφάνηκε ακτίδα αισιοδοξίας.

«Μετά από πολύωρη διαπραγμάτευση η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας, υπήρξε θετική κατάληξη και η εξαγγελθείσα 48ωρη απεργία των κυβερνητικών ιατρών, αναστέλλεται» ανέφερε ο κ. Δαμιανός κατά την επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Δαμιανού, συμφωνήθηκαν τα εξής:

  1. Συνομολόγηση νέου πλαισίου για την συμφωνία 2024-2026, με την συμμετοχή του Υπουργού Υγείας ως διαμεσολαβητή και του ΠΙΣ ως παρατηρητή. Καταληκτική ημερομηνία για τη συνομολόγηση του εν λόγω πλαισίου έχει οριστεί η 31η Οκτωβρίου 2024.
  2. Αποσύρεται η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ ημερομηνίας 25 Ιουνίου 2024.
  3. Για την οικονομική πτυχή του θέματος που αφορά το έτος 2023, ορίστηκε να διέλθει των οικονομικών στοιχείων στη βάστη της υφιστάμενης συμφωνίας, ανεξάρτητος Οίκος, κοινά αποδεκτός και από τις δύο πλευρές. Το αποτέλεσμα που θα παρουσιάσει ο ανεξάρτητος Οίκος θα είναι δεσμευτικό για τα εμπλεκόμενα μέρη.
  4. Κατά τη διαπραγμάτευση υπήρξε παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και πρόσκληση για διάλογο, στην οποία όλες οι πλευρές απάντησαν θετικά.