Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ελβετια πλημμυρες

Σε αίσιο τέλος οδεύει η εκδρομή, αλλά και η ταλαιπωρία μαθητών της Αγγλικής Σχολής Κύπρου και των συνοδών τους, στην Ελβετία. Η αποστολή από συνολικά 71 μέλη, αναχώρησε με λεωφορεία από το ξενοδοχείο όπου είχε εγκλωβιστεί λόγω σφοδρής κακοκαιρίας, και αύριο θα μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής, από το Μιλάνο.

Τέλος καλό, όλα καλά για τα 71 μέλη της αποστολής της Αγγλικής Σχολής Κύπρου τα οποία είχαν εγκλωβιστεί στις Άλπεις, και συγκεκριμένα στο Saas-Fee της Ελβετίας, εξαιτίας πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή.

Οι 65 μαθητές και μαθήτριες, ηλικίας περίπου 14 ετών, και οι έξι συνοδοί τους, περιμέναν τις ελβετικές υπηρεσίες να καθαρίσουν τους πλημμυρισμένους δρόμους γύρω από το ξενοδοχείο, προκειμένου να αρχίσουν το ταξίδι της επιστροφής για την Κύπρο. Όταν πήραν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις από τις αρχές, για την ασφάλειά της αποστολής, επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία, με προορισμό το Μιλάνο όπου και θα διανυκτερεύσουν.

Πόπη Γρούτα – Υποδιευθύντρια Αγγλικής Σχολής

«Είναι έτοιμα να επιβιβαστούν στο λεοφωρείο. Ο δρόμος από εκεί που βρίσκονται τα παιδιά προς το Μιλάνο που είναι ο τελικός μας προορισμός έχει ανοίξει, φαίνεται καθαρός έχουμε βεβαιώσεις από τις ελβετικές αρχές, αλλά και από την πρεσβεία μας στην Ιταλία... Βρήκαμε αεροπλάνο όπου θα μπορέσουμε να τους φέρουμε όλους πίσω στην Κύπρο και αυτό θα γίνει αύριο το βραδάκι».

Αύριο, μαθητές, μαθήτριες και συνοδοί τους θα μπουν στο αεροπλάνο με τελικό προορισμό την Κύπρο, για να βρεθούν επιτέλους κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα και να λήξει οριστικά αυτή η εκδρομή ταλαιπωρίας.

Το θέμα χειρίστηκαν, από την πρώτη στιγμή, προσωπικά ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνστάντιος Κόμπος και η Πρεσβεία της Κύπρου στη Ρώμη, η οποία είναι διαπιστευμένη και στην Ελβετία, συνεισφέροντας τα μέγιστα ώστε η αποστολή να μεταφερθεί με ασφάλεια στο Μιλάνο και μετ’ έπειτα στην Κύπρο.

Θεόδωρος Γκότσης – Εκπρόσωπος Τύπου ΥΠΕΞ

«Συνεχίζει για όλα τα θέματα να τα χειρίζεται η πρεσβεία μας στην Ρώμη, η οποία είναι η αρμόδια και καλύπτει παράλληλα την Ελβετία και ελπίζουμε το συντομότερο να επιλυθεί αυτή η ταλαιπωρία που ευτυχώς δεν είχε άλλες οποιεσδήποτε επιπτώσεις».

Η ομάδα παγιδεύτηκε κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής κοντά στα νότια σύνορα της Ελβετίας με την Ιταλία, όταν έντονες βροχοπτώσεις έπληξαν την περιοχή, προκαλώντας κατολίσθηση και παρατεταμένη διακοπή ρεύματος.

Ευτυχώς κανένα από τα 71 άτομα δεν διέτρεξε κίνδυνο.