Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πο

Από τις 15/06, διορία μέχρι τις 15/07 έδωσε η Κεντρική Επιτροπή αλλαγών και απαιτήσεων για να είναι έτοιμος ο περιμετρικός αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, είπε ότι, «έχει δώσει μια επιπρόσθετη παράταση στον εργολάβο για να καλύψει απρόβλεπτό καιρό, τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες ή της περιπτώσεις που είχαμε χαλάζι».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εργολάβος αναφέρει ότι θα το παραδώσει περί τα μέσα του Αυγούστου, ωστόσο, είναι κάτι το οποίο δεν αποδέχεται το Τμήμα Δημοσίων Έργων, το οποίο, μετά την ημερομηνία που έχει δοθεί θα επιβάλει τη ρήτρα των 5,500 χιλιάδων ευρώ την ημέρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Βαφεάδης είναι κάτι το οποίο προβλέπεται στην σύμβαση.

Σημείωσε πως, «ο εργολάβος έχει αφιερώσει αρκετό ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό για το έργο αυτό και εάν εργαστεί σωστά υπάρχουν πιθανότητες να τελειώσει».

Αναφορικά με την παρέμβαση της Κομισιόν για τα μεγάλα έργα στην Κύπρο και τις συμβάσεις που γκρεμίζονται και δεν υλοποιούνται στο βαθμό που υλοποιούνται σε άλλα κράτη, ανέφερε είπε ότι, «έχω ενώπιον μου την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι πολύ σοβαρά τα όσα αναφέρει και σκοπός μου είναι διαβάσω επισταμένα τι λέει για να βγάλω τα σωστά συμπεράσματα, αυτά τα προβλήματα πρέπει να διορθωθούν».

 

 

«Δικαιούμαστε περισσότερο χρόνο», λέει ο ιδιοκτήτης της εργοληπτικής εταιρίας

«Μέχρι τον Αύγουστο είχαμε πει από την αρχή που δημοσιεύτηκε η άστοχη δημοσίευση για τα δήθεν 17,5 χρόνια», είπε σχετικά με τη διορία που δόθηκε ο ιδιοκτήτης της εργοληπτικής εταιρίας, Κυριάκος Χρυσοχόος.

«Εμείς είπαμε ότι θα παραδώσουμε τον περιμετρικό πριν τις διακοπές του Αυγούστου, δηλαδή γύρω στις 5/08», ανέφερε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι».

Αναφορικά με το πρόστιμο είπε ότι, «δικαιούμαστε περισσότερο χρόνο αλλά είναι συμβατικά θέματα τα οποία θα συζητήσουμε μαζί με τον εργοδότη και στα πλαίσια ενδεχομένως κάποιας διαδικασίας για επίλυση της διαφοράς

«Εμείς θα παλέψουμε για το συντομότερο αλλά ο μέγιστος χρόνος που μπορούμε να παραδώσουμε είναι 5 Αυγούστου», σημείωσε.

Καταλήγοντας διερωτάται γιατί όλος ο κόσμος ασχολείται με ένα πετυχημένο έργο το οποίο εκτελείται στον χρόνο του στην ποιότητα του στο budget του, και δεν ασχολείται με τα ακόμα πιο σημαντικά έργα που έχουν δοθεί σε αλλοδαπές εργοληπτικές εταιρίες οι οποίες δεν μπορούν να τα ολοκληρώσουν και τα εγκαταλείπουν.