Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ευχαρίστησε η Χαμάς για τη δήλωσή του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ότι «Η Χαμάς είναι ακριβώς αυτό που είναι η Kuvayi Milliye στον εθνικό αγώνα Ανεξαρτησίας της Τουρκίας» εννοώντας ότι η Χαμάς είναι ένα κίνημα απελευθερωτικό.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης η Χαμάς εξέδωσε γραπτή δήλωση μετά την ομιλία του Τούρκου Προέδρου και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στον Ταγίπ Ερντογάν. 

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τις οποίες επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητά του να απελευθερώσει τον παλαιστινιακό λαό και τα εδάφη του και να συνεχίσει τον αγώνα του για ανεξαρτησία και του είμαστε ευγνώμονες που τονίζει την ανάγκη να ζητηθεί κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Είμαστε περήφανοι που ο κ. Ερντογάν συνέκρινε τον ρόλο των εθνικών δυνάμεών κατά τη διάρκεια του Πολέμου για την Ανεξαρτησία της Τουρκίας με τον ρόλο της υπεράσπισης του παλαιστινιακού λαού, της γης και των ιερών αξιών του στον νόμιμο αγώνα της Χαμάς και ότι υποστήριξε με θάρρος το κίνημα και την πάλη», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Χαμάς.