Τηλεόραση Ραδιόφωνο
uyt

Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 25 Απριλίου τα IN Business Awards, στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, πολιτειακών και άλλων αξιωματούχων, καθώς επίσης και του επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου.

Ο διαχρονικός θεσμός αναγνώρισης και επιβράβευσης του ευ επιχειρείν, ανέδειξε για 16η χρονιά τους άριστους μεταξύ των αρίστων, επιβραβεύοντας τις επιχειρήσεις, τους οργανισμούς και τους επιχειρηματικούς ηγέτες που ξεχώρισαν.

Η ΙΚΕΑ, η οποία παραμένει πάντα πιστή στο όραμά της να προσφέρει μία καλύτερη καθημερινή ζωή στο σπίτι αλλά και στη δέσμευσή της να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον, απέσπασε το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-EKE)».

Η εταιρεία, στο πλαίσιο της Εταιρικής Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητάς της, χωρίζει τη στρατηγική της σε 3 πυλώνες. Την «Υγεία & Βιωσιμότητα», την «Κυκλικότητα & Φροντίδα για τον Πλανήτη» και την «Κοινωνική Δικαιοσύνη & Ισότητα».

Σε ό,τι αφορά στον πυλώνα Υγεία & Βιωσιμότητα, κατήργησε το πλαστικό μίας χρήσης, αντικατέστησε όλη την γκάμα φωτισμού της με τον ενεργειακά αποδοτικό φωτισμό LED και ενσωμάτωσε σε όλες τις βρύσες και τα ντους της ειδικό μηχανισμό που μειώνει την κατανάλωση νερού έως και 50%, χωρίς να μειώνει την πίεση του νερού.

Για την Κυκλικότητα & Φροντίδα του Πλανήτη, έχει βάλει ως στόχο μέχρι το 2030, το 100% των προϊόντων της να είναι από ανανεώσιμα ή ανακυκλωμένα υλικά, ενώ ενεργοποίησε ήδη και το δικό της Φωτοβολταϊκό Πάρκο. Μέχρι σήμερα η ΙΚΕΑ έχει φτάσει στο 70%.

Για τον πυλώνα Κοινωνική Δικαιοσύνη & Ισότητα, ανακαίνισε μέχρι τώρα 17 αίθουσες δημόσιων νηπιαγωγείων μέσω του προγράμματός της «Σταθμοί Χαράς», ενώ προσφέρει δωρεάν γεύματα σε μονογονεϊκές οικογένειες και ενισχύει τους κοινωφελείς φορείς «Hope for Children», «Ένα Όνειρο, Μια Ευχή», «ΣΠΑΒΟ» και το Κέντρο «Νήμα» του Κυπριακού Συνδέσμου Οικογενειακού Προγραμματισμού.

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοί της γίνονται κοινωνοί του οράματός της, συμμετέχοντας σε αιμοδοσίες και άλλες δραστηριότητες που διοργανώνει η εταιρεία.