Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΦΟΝΙΚΟ

Στη σύλληψη του 45χρονου υπόπτου προχώρησαν οι αρχές των Βρετανικών Βάσεων, σε σχέση με τη δολοφονία που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Ορμήδεια, με θύμα τον 52χρονο Χαράλαμπο Κωνσταντινίδη, κάτοικο Παραλιμνίου.

Ο φερόμενος ως δράστης παραδόθηκε λίγο μετά τις 19:00 στον αστυνομικό σταθμό των Βάσεων στη Δεκέλεια, ενώ αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου, για την έκδοση εντάλματος προσωποκράτησης του. 

Φαίνεται ότι το κινητό τηλέφωνο που είχε μαζί του ο φερόμενος ως δράστης ήταν αυτό που έδωσε κατεύθυνση στις αρχές, ότι ο 45χρονος δεν είχε περάσει στις κατεχόμενες περιοχές. Λάμβαναν το σήμα του και προσπάθησαν επανειλημμένα να επικοινωνήσουν μαζί του, κάτι που έγινε λίγο μετά το μεσημέρι και μετά από τέσσερα τηλεφωνήματα τα οποία είχαν και συνομιλίες μαζί του, έπεισαν τον 45χρονο να παραδοθεί.  Νωρίτερα οι αρχές είχαν δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 45χρονου, σε μια προσπάθεια εντοπισμού του.

Το χρονικό του φονικού 

Νεκρός με τραύμα στο κεφάλι από σφαίρα, ο 52χρονος Ελληνοκύπριος, ενώ φερόμενος ως δράστης ο ηλικίας 45 ετών ιδιοκτήτης του βαφείου αυτοκινήτων.

Οι έρευνες για τη δολοφονία σαρωτικές από την πρώτη στιγμή, με τους αστυνομικούς των Βάσεων να χτενίζουν όλες τις γύρω περιοχές για εντοπισμό του φερόμενου ως δράστη, ο οποίος λίγο μετά τις 19:00 παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα των Βάσεων στη Δεκέλεια.

Οι ανακριτές των Βρετανικών Βάσεων πιστεύουν ότι ο δράστης προσπάθησε να μετακινήσει το πτώμα και να καθαρίσει την σκηνή, και ότι στο άκουσμα των περιπολικών μπήκε σε όχημα που ήταν στο βαφείο του για επιδιόρθωση και εξαφανίστηκε καλυπτόμενος από το σκοτάδι, έχοντας μαζί του το φονικό όπλο.

Οικονομικές διαφορές
 
Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές έρευνες πίσω από τη δολοφονία φαίνεται να είναι οικονομικές. Ποσό χιλίων πεντακοσίων ευρώ που δεν επιστράφηκε και για το οποίο φαίνεται να διατυπώθηκαν και απειλές.

Δράστης και θύμα φαίνεται να είχαν κλείσει ραντεβού για να συζητήσουν για το θέμα. Ξέφυγε όμως η κατάσταση, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του βαφείου, να ανασύρει όπλο και να πατήσει δύο φορές τη σκανδάλι τραυματίζοντας θανάσιμα τον 46χρονο.

Αυτόπτης μάρτυρας

Το ενδεχόμενο παρουσίας και τρίτου προσώπου στη σκηνή διερευνάται από τους ανακριτές μετά από συγκεκριμένη μαρτυρία που εξασφάλισαν τα ξημερώματα και γίνονται προσπάθειες να διαπιστωθεί εάν έχει βάση, αλλά και ποιος ήταν, αφού η κατάθεση του θεωρείται σημαντική.