Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κθυ

Επίθεση με μολότοφ έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου σημειώθηκε τα ξημερώματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου στις 00:45 άγνωστοι πέταξαν βόμβα μολότοφ εναντίον της σκοπιάς, που βρισκόταν μπροστά από το σπίτι της πρόεδρου στην περιοχή του Παπάγου και διέφυγαν.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας αστυνομικός που μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται με τραύματα στο πρόσωπο και στο χέρι, ενώ πήρε φωτιά ένα περιπολικό.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο περιπολικό, που υπέστη φθορές, επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Η αστυνομία προχώρησε σε 9 προσαγωγές από το σημείο, αλλά δεν προέκυψε κάτι εις βάρος των προσαχθέντων και αφέθηκαν ελεύθεροι.

 

Στόχος της επίθεσης ήταν ο αστυνομικός και όχο ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Ο αστυνομικός- φρουρός φαίνεται ότι ήταν ο στόχος επίθεσης με μολότοφ έξω από το σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να τραυματιστεί ο αστυνομικός ενώ οι άνδρες της Ασφάλειας, που έχουν αναλάβει την προανάκριση, αναλύουν τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας και επιχειρούν να φτάσουν στους δράστες.

«Εδώ φαίνεται ότι η επίθεση ήταν σε βάρος του αστυνομικού, ξεκαθαρίζω, και όχι σε βάρος της οικίας. Εδώ δεν ήταν ο στόχος ο φυλασσόμενος. Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που έχουμε εμείς. Ουσιαστικά ο στόχος φαίνεται ότι είναι αστυνομικός. Δεν έγινε επίθεση σε βάρος της οικίας ή της προέδρου», τόνισε  η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, σχολιάζοντας όσα συνέβησαν σε τηλεοπτική της εμφάνιση.

Όπως είπε, ο αστυνομικός «νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο. Ενημερωθήκαμε ότι τα εγκαύματά του μπορεί να είναι και δευτέρου βαθμού, γι΄ αυτό έγινε η εισαγωγή του συναδέλφου στο νοσοκομείο σήμερα το πρωί, Παραμένει εκεί και νοσηλεύεται», κατέληξε η κ. Δημογλίδου.