Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ωηδρ

Ο ρόλος του εκπαιδευτικού συνδικαλισμού επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε να είναι δυναμικός και ουσιαστικός, είπε, σε μήνυμα της στο Εκλογικό Παγκύπριο Συμβούλιο Γενικών Αντιπροσώπων ΠΟΕΔ, η Πρόεδρος της Οργάνωσης, Μύρια Βασιλείου, η οποία αναλαμβάνει για ακόμη μια τετραετία την προεδρία.

«Η ΠΟΕΔ, ως η φωνή πέραν των 7.000 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα συνεχίσει να βρίσκεται μπροστά από τις εξελίξεις, εκεί όπου της αξίζει, συνδιαμορφωτής πολιτικών και άξιος διεκδικητής για τα συμφέροντα και τα δίκαια των συναδέλφων. Σε μια εποχή όπου θεσμοί, αρχές και αξίες αμφισβητούνται, η ΠΟΕΔ θα συνεχίσει να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στο εκπαιδευτικό και συνδικαλιστικό γίγνεσθαι», πρόσθεσε.

Το νέο 13μελές Εκτελεστικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ

Το νέο 13μελες Εκτελεστικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, όπως έχει επισημοποιηθεί από το Εκλογικό Παγκύπριο Συμβούλιο Γενικών Αντιπροσώπων της Οργάνωσης, έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Μύρια Βασιλείου – ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία

Γενικός Γραμματέας: Χάρης Χαραλάμπους - ΑΚΙΔΑ

Αντιπρόεδρος: Απόστολος Σκουρουπάτης - Προοδευτική

Γενικός Ταμίας: Πάμπος Παπαδόπουλος – ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία

Γενικός Οργανωτικός: Κώστας Κωνσταντίνου – ΔΗΑΝΑ

Βοηθός Γενικός Γραμματέας: Μιχάλης Αλεξόπουλος - ΑΚΙΔΑ

Βοηθός Γενικός Ταμίας: Αντώνης Τινής – ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία

Βοηθός Γενικός Οργανωτικός: Λάμπρος Στεφάνου  - Προοδευτική

ΜΕΛΗ:

Λεωνίδας Χατζηλοϊζου - ΑΚΙΔΑ

Βασούλα Κούλα – ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία

Μάριος Στυλιανού - Προοδευτική

Ηλιάνα Καναρά - ΔΗΑΝΑ

Στάθης Χατζηλεωνίδας – ΑΚΙΔΑ

Η νέα τετραετία ξεκινά στη βάση ενός νέου καταστατικού

Η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, σε μήνυμα της στο Εκλογικό Παγκύπριο Συμβούλιο Γενικών Αντιπροσώπων ΠΟΕΔ, το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, στο Κέντρο «ΟΑΣΙΣ», στη Χοιροκοιτία, είπε ότι το γεγονός ότι η νέα τετραετία ξεκινά στη βάση ενός νέου καταστατικού, το οποίο φιλοδοξεί να εκσυγχρονίσει τον τρόπο λειτουργίας της ΠΟΕΔ, στοχεύοντας στην ευελιξία και στην πιο αποτελεσματική διαχείριση των θεμάτων που καλείται η Οργάνωση να διαχειριστεί, επιβεβαιώνει τη σπουδαιότητα της συλλογικότητας και αναδεικνύει τη σημαντικότητα της σοφίας των πολλών.

Η κ. Βασιλείου συνεχάρη όλες και όλους για την εκλογή τους τόσο στη θέση του/της Γενικού Αντιπρόσωπου της ΠΟΕΔ όσο και για την εκλογή τους ως μέλη του Εκτελεστικού Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔ και ως μέλη των Επαρχιακών Επιτροπών.

Σημείωσε ότι η πορεία της Οργάνωσης όλες αυτές τις δεκαετίες, έχει επιβεβαιώσει και τεκμηριώσει ότι η ενότητα, η αλληλοστήριξη και η συλλογικότητα είναι στοιχεία απαραίτητα.

Όπως ανέφερε, οι ευθύνες της Προέδρου, όπως και των υπολοίπων μελών της ηγεσίας, επιβάλλουν σκληρή δουλειά, προσωπικές θυσίες και αφοσίωση, σε μια ιδιαίτερα απαιτητική αποστολή που στοχεύει στη θωράκιση του Δημόσιου Σχολείου και στην αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας.

Η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ είπε, παράλληλα, ότι τα ζητήματα που αφορούν στη Δημόσια Εκπαίδευση είναι πολλά και δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό. 

Σημείωσε ότι το Εκτελεστικό Διοικητικό Συμβούλιο καλείται στο αμέσως επόμενο διάστημα να διαχειριστεί θέματα πολλά.

Επιπλέον, είπε η κ. Βασιλείου, υπάρχουν και πολλά ανοικτά θέματα τα οποία χρήζουν διαχείρισης, στο πλαίσιο του θεσμικού διαλόγου που αναμένεται να ξεκινήσει ή/και να συνεχίσει με το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Ανέφερε, επιπρόσθετα, ότι καλούνται ως Εκτελεστικό Διοικητικό Συμβούλιο να επιμείνουν, να αναδείξουν και να επιτύχουν την επίσπευση των διαδικασιών εγκατάστασης κλιματιστικών σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας.

Οι καιρικές συνθήκες της Κύπρου, συνέχισε, δεν αφήνουν περιθώρια για άλλη καθυστέρηση και επιβάλλουν την οριστική λύση του ζητήματος.

Η κ. Βασιλείου είπε, επιπρόσθετα, ότι ο ρόλος τους ως αξιωματούχοι της ΠΟΕΔ – μέλη του 100μελούς, και ιδιαίτερα ως μέλη του Εκτελεστικού Διοικητικού Συμβουλίου, τους επιβάλλει να συνεχίσουν να διεκδικούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να συνεχίσουν να καταθέτουν τεκμηριωμένα τις εισηγήσεις τους, να συνεχίσουν με αίσθημα ευθύνης να εκπροσωπούν τον Δάσκαλο.